A Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének szolidaritási nyilatkozata

A Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (TDDSZ) szolidaritást vállal a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával (MESZK) és a 2021. július 31-re meghirdetett tüntetésük céljaival. A kormányzat néhány éve módszeresen szünteti meg a közalkalmazotti státuszt. Ez történt a kulturális intézményekben, az MTA volt kutatóhálózatában, és ez történik most az alapítványi fenntartásba átkerülő egyetemeken. A TDDSZ többször felszólalt az ellen, ahogyan a magyar törvényhozás szisztematikusan veszi célba az elmúlt időszakban azokat az embereket, akik − általában éhbérért − szolgálják a magyar kultúrát, oktatást és tudományt. Ugyan szégyenteljesen alacsony bérszínvonalon, de korábban biztosítva volt egy közalkalmazotti életpálya, amelyet — a kormányzati ígéretekkel ellentétben — semmilyen más életpályamodell nem váltott fel azóta.

Most az állami egészségügyet és az állami egészségügyi dolgozókat sodorja bizonytalanságba az új szolgálati jogviszony, és vezet − a MESZK felmérése szerint − ahhoz, hogy egyre kevesebb szakdolgozó látja el az egyre sokasodó feladatokat.

Várunk minden TDDSZ tagot és a magyar egészségügyért aggódó állampolgárt 2021. július 31-én 10.00-kor Budapesten, a Hősök terén!

TDDSZ Elnökség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük